Model akciového trhu a finanční krize - Chajmová, Naděžda (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo zjistit chování časových řad vybraných indexů. Na těchto indexech jsem vyhledala strukturální změny a body zlomu. Poté jsem dle zjištěných bodů zlomu stanovila úseky časových řad a pomocí lieární regrese odhadla jejich parametry. Dle exponenciálního vyrovnávání jsem určila predikce indexů.
Model of the stock market and financial crisis
Keywords: finanční krize; akciový trh; burzovní indexy; časové řady; exponenciální vyrovnávání; trend; financial crisis; stock market; stock indexes; time series; exponential smoothing; trend