Zpracování techniky a metodiky vybraných herních kombinací v basketbalu formou instruktážního DVD - Bartošová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2023)
Předložená bakalářská práce se v analytické části zabývá především teoretickými poznatky herních kombinací basketbalu. Dále je uvedena charakteristika a pravidla hry. Na základě teoretických východisek je zpracována syntetická část práce. Dle teoretických poznatků práce, konkrétně herních kombinací v basketbalu, bylo vytvořeno instruktážní DVD. Instruktážní DVD, které je přílohou této bakalářské práce, je svým obsahem určeno především pro učitele základních škol, středních škol i škol vysokých a trenéry basketbalu. Obsah videa disponuje základními, a také náročnějšími kombinacemi, které jsou vhodné pro trénink basketbalu na ZŠ. Propojení teoretických poznatků ohledně nácviku a provedení herních kombinací basketbalu s následnou vizuální ukázkou, usnadní lepší pochopení a provedení probíraného tématu během výuky.
The elaboration of the technique and methodology of the selected basketball basic game combinations in a form of instructional DVD
Keywords: basketbal; herní kombinace; nácvik herních kombinací; basketball; game combinations; practitce of game combinations