Vyučování geometrie na 1. stupni základní školy s využitím interaktivní tabule a programu dynamické geometrie - GeoGebra - Lintnerová, Linda (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je tvořena třemi částmi. První část je věnována teorii geometrie, přehledu základních pojmů geometrie v učivu 1. stupně základní školy, zařazení matematiky do rámcového vzdělávacího programu a významu interaktivního vyučování v dnešní době. Druhá část je jakousi metodickou příručkou, která objasňuje pojetí a cíle vytvořeného interaktivního materiálu. A také popisuje prostředí, ve kterém žáci pracují. Poslední třetí část je věnována malému experimentu, který jsem provedla ve čtvrté třídě základní školy. Je v ní popsána práce žáků s programy, v nichž je učební materiál vytvořen.
Teaching geometry at primary school using computer, concretely dynamic geometry system - GeoGebra
Keywords: geometrie; interaktivní vyučování; geometry; interactive board