Arteterapie v sociální práci - Šašinková, Renáta (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá arteterapií v sociální práci, možnostmi jejího využití u různých cílových a věkových skupin lidí. První část charakterizuje sociální práci a arteterapii, a následně popisuje prolínání těchto oborů. Druhá část pojednává o možnostech využití arteterapie pohledem sociálních pracovníků. Kvalitativní šetření se ptá po stávající využívanosti arteterapie v sociální práci a na pohled na možnosti využívání.
Art therapy in social work
Keywords: sociální práce; arteterapie; arteterapeutické metody; social work; art therapy; art therapy techniques