Podniková kultura a její role v řízení lidských zdrojů - Mondeková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce pojednává o podnikové kultuře ve společnosti Podzimek a synové s. r. o. Cílem je provést analýzu podnikové kultury vzhledem k její roli v řízení lidských zdrojů. V teoretické části vysvětlit základní pojmy spadající do této oblasti, popsání různých typů podnikové kultury a zobrazit provázanost mezi řízením lidských zdrojů a kulturou firmy. Výzkum je proveden ve více krocích. Výzkum se skládá z více částí, je založen na pozorování, studiu podnikových materiálů a z největší části z dotazníkového šetření. Vypracovaný dotazník je zaměřený na potřeby a postoje zaměstnanců. V závěru práce jsou vyhodnoceny získané poznatky a odhaleny zpozorované nedostatky v podnikové kultuře. Byly navrženy doporučení určené managementu firmy pro zlepšení stávajícího stavu podnikové kultury.
Corporate Culture and its Role in Human Resource Management
Keywords: podniková kultura; lidské zdroje; doporučující návrhy; Corporate Culture; Human Resources; Shortcomings