Hodnoty a postoje reprezentantů současných subkultur - Seidlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce v teoretické části objasňuje základní pojmy jako například subkultura, hodnoty a postoje. Dále jsou charakterizovány vybrané subkultury, a to trampové, motorkáři a skateboarding. Praktická část se zabývá kvalitativním šetřením, metodou polostrukturovaných rozhovorů, které jsou zaměřeny na specifika životního stylu a na ideologii jednotlivých vybraných subkultur. Cílem práce bylo objasnit hodnoty, postoje a zjistit ideové a materiální znaky reprezentantů vybraných subkultur.
The values and attitudes of conternporary subcultures representatives
Keywords: kultura; kontrakultura; subkultura; hodnoty; postoje; culture; counterculture; subculture; values; attitudes