Prosociální chování sociálních pracovníků - Vrbová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá prosociálním chování sociálních pracovníků. Je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola teoreticky vymezuje prosociální chování. Věnuje se teoriím prosociálního chování, jeho formám a jeho motivaci. Druhá kapitola je zaměřena na prosociální chování v sociální práci, které dává do souvislostí s osobností sociálního pracovníka. Ve třetí kapitole se práce věnuje specifikům sociální práce s cizinci. V poslední kapitole je představeno výzkumné šetření, které probíhalo formou polostrukturovaných rozhovorů, a jehož cílem bylo zjistit, v jakých aspektech sociální práce s cizinci se u vybraných sociálních pracovníků projevují prvky prosociálního chování.
Prosocial behavior of social workers
Keywords: prosociální chování; sociální práce; sociální práce s cizinci; motivace prosociálního chování; altruismus; empatie; prosocial behavior; social work; social work with foreigners; motivation of prosocial behavior; altruism; empathy