Zhodnocení ekonomické efektivnosti provozu na zpracování biologicky rozložitelného odpadu - Šimsová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývala problematikou kompostování biologicky rozložitelných odpadů. Cílem práce bylo zhodnocení ekonomiky provozu pacovské kompostárny v porovnání s obdobnými provozy. V obecné rovině byl sledován celý kompostovací proces, včetně podmínek pro úspěšné kompostování. Posuzování procesu povolování a provozování kompostárny bylo zasazeno do současného evropského a českého legislativního rámce. Bylo monitorováno nakládání s biologicky rozložitelnými odpady v systému nakládání s těmito odpady v Pacově a to zejména s přihlédnutím k ekonomickým údajům. Kompostovací proces a následné využití kompostu bylo vyhodnoceno z hlediska současných trendů v problematice kompostování, úpravy kompostu a způsobům jeho využití.
Evaluation of economic efficiency of the operation processing of biodegradable waste.
Keywords: biologicky rozložitelný odpad; ekonomika; kompost; kompostárna; poměr C:N; Biodegradable waste; economy; compost; composting plant; ratio of C:N