Obsah pojmu volný čas pro mladé lidi - Kočerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Volný čas je významnou součástí života mladých lidí. Postoj, který mladí lidé k volnému času zaujímají se odvíjí od jejich subjektivního vnímání tohoto pojmu. V návaznosti na Charlese Osgooda se autor snaží zjistit, pomocí metody sémantického diferenciálu, jaký je konotativní aspekt pojmu volný čas a následně jej porovnat s definicemi volného času v odborné literatuře.
The meaning of the leisure for young people
Keywords: volný čas; náctiletí; pedagogika volného času; leisure; free time; sémantický difernciál; Free Time; Teens; Young People; Leisure Pedagogy; Leisure; Semantic Differential