Historie a současnost hypoték ve Velké Británii - Chromá, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé práce bylo obecně se seznámit s problematikou hypoték, s historií a současným stavem trhu hypoték ve Velké Británii a na závěr provést srovnání trhu s hypotékami ve Velké Británii se situací v České republice. Ve své práci jsem porovnávala především trendy a směřování hypotečních trhů v obou zemích.
History and present of mortgages in the UK
Keywords: hypotéky; Velká Británie; úroková míra; vývoj hypotečního trhu.; mortgages; Great Britain; interest rate; trend of mortgage market.