Zájmové činnosti v mateřských školách v Českých Budějovicích - Lichtenbergová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá charakterem zájmových činností poskytovaných v mateřských školách v Českých Budějovicích. Teoretická část charakterizuje zájem a zájmové činnosti v obecné rovině i u dítěte předškolního věku. Dále popisuje vztah oblastí zájmových činností a oblastí předškolního vzdělávání. Praktická část skrze výzkum přináší charakteristiku zájmových činností nabízených v mateřských školách v Českých Budějovicích, tedy nadstandardní nabídky aktivit, důvody jejich zařazení, jejich konkrétní podobu. Získaná data jsou interpretována v kontextu pedagogiky volného času a předškolní pedagogiky.
Leisure activities in kindergartens in České Budějovice
Keywords: zájem; zájmové činnosti; zájem dítěte předškolního věku; zájmové činnosti v mateřské škole; kroužky; interest; leisure activities; interest of a child at preschool age; leisure activities in kindergarten; optional extra-curricular lessons in kindergarten