Dokumentace při dovozu do EU - Peterková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy k problematice dovozu do Evropské unie. Jsou zde popsány jednotlivé celní režimy a dokumenty potřebné k celnímu řízení. Jsou vysvětleny rozdíly mezi do-vozem do Evropské unie a pohybem zboží po území Společenství. V teoretické části jsou podrobně popsány jednotlivé celní režimy a jejich legislativní a ekonomická náročnost. Závěrem je popsán postup při dovozu zboží do Evropské unie.
Documentation for import into the EU
Keywords: CELNÍ REŽIM; EVROPSKÁ UNIE; ÚZEMÍ SPOLEČENSTVÍ; STATUS ZBOŽÍ; CUSTOMS MODE; THE EUROPEAN UNION; THE TERRITORY OF THE COMMUNITY; THE STATUS OF GOODS