Prostorové aspekty vybraných forem cestovního ruchu v Čechách - Nývltová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce zkoumá prostorové aspekty vybraných forem cestovního ruchu (lázeňství, wellness, kulturně-poznávací CR, golfová turistika) se zaměřením na cestování seniorů. K analýze využívá metod indexů a metod prostorové analýzy (modelování potenciálu cestovního ruchu). Profil návštěvníků (seniorů) a jejich požadavky na cestovní ruch jsou zjištěny na základě výzkumu agentury CzechTourism (Monitoring návštěvníků v turistických regionech České republiky). Na základě provedených analýz jsou formulovány doporučení pro další rozvoj v oblasti.
The Spatial Aspects of Selected Forms of Tourism in Bohemia
Keywords: seniorský cestovní ruch; geografické informační systémy; metody indexů; prostorová analýza; mapová algebra; senior tourism; geographical information systems; spatial analysis; map algebra