Prevence kriminality mládeže a realizace preventivních projektů na Českobudějovicku - Rychlá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá prevencí kriminality a realizací preventivních projektů v jižních Čechách a na Českobudějovicku. V první části popisuje nejdůležitější pojmy. V druhé části poukazuje na strukturu prevence kriminality ? sociální prevence, situační prevence. Ve třetí části se práce zabývá pojmy primární prevence, sekundární prevence. Čtvrtá část bakalářské práce shrnuje a poukazuje na způsob organizování prevence kriminality v České republice, následně v Jihočeském kraje a na Českobudějovicku. Pátá se zabývá konkrétními organizacemi, které se preventivním činnostem věnují a zabezpečují je a stejně tak jednotlivými programy, které se v této oblasti praktikují na Českobudějovicku.
The Prevention of the Juvenile Delinquency and the implementation of the