Instalace a úprava bioinformatického serveru Galaxy - Steinhaisl, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá instalací a administrací Galaxy serveru s následnou konfigurací a implementací programů vyvinutých na Ústavu molekulární biologie rostlin Biologického centra Akademie věd České republiky, v. v. i. . Konfigurace obsahuje upravení výchozího nastavení serveru pro správnou spolupráci Galaxy serveru s ProFTPD serverem, PostgreSQL databázového serveru a Portable Batch System. Každý bioinformatický program byl zaveden pomocí konfigurace XML souboru, který je použit pro definování vstupů a výstupů programu. Kombinace XML souboru s bioinformatickým programem byla následně testována na datech poskytnutých Laboratoří Molekulární Cytogenetiky.
Installation and Administration bioinformatic Galaxy server
Keywords: Galaxy server; ProFTPD server; PostgreSQL databázový server; Portable Batch System; Galaxy server; ProFTPD server; PostgreSQL database server; Portable Batch System