Zpracování mzdové agendy v různých programech pro vedení účetnictví na počítači - Vomelová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
V této bakalářské práci na téma Zpracování mzdové agendy v různých programech pro vedení účetnictví na počítači, jsem se zaměřila na zpracování mzdové agendy v účetním softwaru Pracovníci a mzdy a Money S3. První část této práce je zaměřená na úvod do problematiky mzdového účetnictví a vymezení základních pojmů. Dále je potřeba definovat pracovněprávní vztahy a z nich vyplývající povinnosti. Třetí kapitola je věnována odměňování zaměstnanců za vykonanou práci a platebnímu mechanismu. Cílem praktické části této bakalářské práce je porovnat a zhodnotit výsledky zpracování mzdové agendy. Pro ilustraci postupu je zpracování evidence zaměstnanců pro fiktivní firmu zobrazováno graficky. Závěrem jsou zhodnoceny možnosti účetních programů pro zpracování mzdové agendy z hlediska pracnosti, přehlednosti zpracování a přehlednosti tiskových sestav.
Processing of salary administration in various programme for accountancy conducting on computer
Keywords: mzdová agenda; zaměstnanec; zaměstnavatel; pracovní poměr; mzda; plat; průměrný výdělek; účetní program; personální karta; zpracování mzdy; tisková sestava; salary administration; employee; employer; employment; wage; salary; average earnings; accounting programme; personal card; salary producing; press arrangement