Využití místního koeficientu u daně z nemovitostí obcemi pro rok 2009 - Matějů, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití místního koeficientu u dani z nemovitostí obcemi pro rok 2009. V první části této práce jsou definovány pojmy obec a obecní rozpočet. Dále je uvedeno postavení daně z nemovitostí v rozpočtech obcí a v daňovém systému České republiky. V neposlední řadě je uvedena právní úprava této daně. V druhé části je uveden rozsah využití, důvody zavedení resp. nezavedení místního koeficientu pro rok 2009 obcemi v působnosti Finančního úřadu v Prachaticích a v závěru této práce je uveden dopad zavedení místního koeficientu u daně z nemovitostí do rozpočtů pěti konkrétních obcí.
The municipal use of the local rate of the real estate tax in 2009
Keywords: daň z nemovitostí; obec; obecní rozpočet; místní koeficient; real estate tax; municipality; municipal budget; local rate