Celoroční vzdělávací program pro ekologickou výchovu v MŠ Ratměřice Příroda kolem nás od jara do zimy - Musilová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Byla navržena vzdělávací nabídka pro práci s předškolními dětmi zaměřená na poznávání přírody v období dvanáctí kalendářních měsíců, tedy včetně letních prázdnin. Jsou zde uvedeny jednoduché, pro předškolní děti vhodné aktivity podporující vztah k přírodě a životnímu prostředí. Třetina programu je prakticky odzkoušena, doplněna fotografiemi a hodnocením poznatků dětí před provedením bloku a následně po něm.
All-year educational programme for ecological education in nursery school Ratmerice - Nature around us from spring to winter
Keywords: vzdělávací nabídka; příroda; předškolní děti; aktivity; životní prostředí