Online systém pro tvorbu pojmových map - Kudrna, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá online systémy pro návrh a tvorbu pojmových a myšlenkových map. Mapy jsou jednou z metod zápisu informací. Jejich úkolem je informace organizovat, popisovat a třídit. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části je provedena analýza již dostupných online systémů pro tvorbu pojmových map. Společné funkcionality těchto systémů jsou uvedeny v přehledové tabulce spolu se stručnými popisy. Tato část také obsahuje výběr nejvhodnějších technologií pro realizaci systému. Praktickou částí je již samotná realizace systému, která vychází z vytvořené teoretické analýzy a procesního návrhu. Závěrečným krokem je uvedení tohoto systému do provozu.
Online system for creating mind maps
Keywords: online systém; pojmová mapa; myšlenková mapa; online system; conceptual map; mind map