Primární péče z pohledu dětské sestry pracující u praktického lékaře pro děti a dorost - Tlačilová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá primární péčí z pohledu dětské sestry pracující u praktického lékaře pro děti a dorost. Naším cílem bylo zjistit specifika práce sestry v primární péči a jejich spolupráci s rodiči dětí během preventivních prohlídek. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu primární péče v pediatrii, pravidelné preventivní prohlídky, náplň práce sestry v primární péči a edukační a komunikační schopnosti. Naším cílem bylo zjistit specifika práce sestry v primární péči a jejich spolupráci s rodiči dětí během preventivních prohlídek. Praktická část byla zpracována formou kvalitativního šetření pomocí techniky polostrukturovaného rozhovoru s nelékařskými pracovníky v ordinaci praktického lékaře pro děti a dorost.
Primary care from the point of view of a pediatric nurse working at a general practitioner for children and adolescents
Keywords: Primární péče; preventivní prohlídky; dětská sestra; dětský pacient; prevence; edukace; praktický lékař pro děti a dorost; rodina; Primary care; preventive examinations; pediatric nurse; pediatric patient; prevention; education; general practitioner for children and adolescents; family