Metody hodnocení kulturního a přírodního potenciálu destinace cestovního ruchu - Hanus, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá metodami pro hodnocení kulturního a přírodního potenciálu destinace cestovního ruchu. Teoretická část definuje odborné termíny, které je potřeba pochopit pro zpracování. V praktické části jsou realizovány vybrané metody, které byly aplikovány na kraje České Republiky. Následně byly tyto metody komparovány dle výsledků a byly definovány jejich silné a slabé stránky. Návrhová část se zabývá inovací a vylepšením stávajících metod.
Methods for Evaluation of Culturural and Environmental Potential of a Tourism Destination
Keywords: Potenciál pro cestovní ruch; přírodní a kulturní potenciál; primární nabídka; destinace cestovního ruchu; metody hodnocení; komparace metod; kraje České Republiky; Potential for tourism; natural and cultural potential; primary offer; tourism destinations; methods of assessment; comparison of methods; regions of the Czech Republic