Controlling jako součást podnikového informačního systému - Novotná, Vendula (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá controllingem a analýzou jeho postavení v podniku. V rámci teoretické části je vymezen pojem controlling a jeho vývoj, dále jeho funkce a cíle, controller a jeho práce a poté následuje popis nástrojů controllingu. Praktická část uvádí základní informace o analyzovaném podniku a postavení controllingu v podniku. Následně je controlling zhodnocen pomocí získaných informací z rozhovorů s odbornými zaměstnanci podniku a jsou doporučeny návrhy na optimalizaci controllingu v podniku.
Controlling as a Part of Business Information System
Keywords: controlling; nástroje controllingu; controller; kalkulace; analýza odchylek; Controlling; Controlling instruments; Controller; Coasting; Variance analysis