Detekce krmiv s genově manipulovanými organizmy u kuřat - Vrabcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Cíl této studie je potvrdit či vyvrátit, zda je možný přenos transgenu z krmiva obsahující geneticky modifikovaný org. do krve kuřat. Kuřata byla krmena krmivem obsahujícím RounduReady sóju a Bt- kukuřici (MON810). DNA byla izolována z plné krve testovaných kuřat. PCR s primery pro růstový hormon byla provedena pro kontrolu izolace. Následovala PCR pro odhalení fragmentu pro gen lektin ze sóji a HMG genu z kukuřice.Fragmenty ze sójové DNA a kukuřičné DNA byly nalezeny.Následovala reakce pro odhalení transgenního fragmentu RounduReady sóji a Bt- kukuřice (MON810), které byly také pozitivní.
The detection of food with gene manipulated organisms in chicken
Keywords: brojleři; RounduReady sója; Bt- kukuřice; DNA; broilers; Roundup Ready soya; Bt maize; DNA