Spokojenost s vlasním tělem u žen v současné společnosti - Černý, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá ženou a spokojeností s jejím tělem nyní i v historii. Teoretická část ukazuje ženu, která je tlakem společnosti nucena k dosažení ideálního těla. Další významnou částí je problematika poruch příjmu potravy, zvláště mentální anorexie a mentální bulimie. Praktická část obsahuje analýzu dotazníku, který zjišťoval spokojenost u dvou generací žen. Tímto výzkumem bylo zjištěno, že mladé ženy jsou se sebou sice více spokojené, ale více také dělají pro svou krásu, než jejich matky.
Satisfaction with Own Body on Woman in Present Society
Keywords: Body image; vnímání těla u ženy; poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; Body image; body perception by woman; eating disorders; anorexia nervosa; mental bulimy