Informace zveřejňované na sociálních sítích a jejich vliv na trh kryptoměn - Šťastný, Petr (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem diplomové práce je ověřit vliv informací zveřejňovaných na sociálních sítích na výnosnost vybraných kryptoměn. Diplomová práce je rozdělena následovně. Nejdříve je v rámci teoretické části vysvětlena základní problematika, představení odvětví kryptoměn spolu s náhledem na zkoumané kryptoměny. Následuje teoretický základ výzkumu, ve kterém je popsána event study spolu s teorií efektivních trhů. Na teoretickou část navazuje metodologická část. V ní je blíže popsán cíl práce, spolu se zkoumanými hypotézami. Dále metodický postup výzkumu, spolu s analyzovanými daty. Samotná analytická část je zaměřena na zkoumání vlivu příspěvků na sociálních sítích, při zachování metodologického postupu. Dále dochází k ověření zvolených hypotéz. To je shrnuto v rámci zhodnocení výsledků, spolu se zhodnocením dílčího cíle práce.
Information published on social media and their impact on the cryptocurrency market
Keywords: Bitcoin; příspěvky na sociálních sítích; kryptoměna; teorie efektivních trhů; event study; Bitcoin; social media post; cryptocurrency; efficient market hypothesis; event study