Produktivita v zemích Visegrádské skupiny - Caplová, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem této práce je posoudit produktivitu v zemích Visegrádské skupiny (tzn. České republiky, Maďarska, Polska a Slovenské republiky) z makroekonomického pohledu. Práce je primárně zaměřena na vymezení základních pojmů. Poté popisuje produktivitu práce, kapitálu a hospodářský růst. Zaměřuje se na výpočty jednotlivých druhů produktivit Visegradské skupiny. Dále se zabývá analýzou produktivity v ostatních státech EU, které jsou definovány NUTS 0. Dívá se na rozdíly v produktivitě při jednotlivém vstupu států do Evropské unie. V závěru hodnotí produktivitu Visegrádské skupiny a různých regionů Evropské unie.
The Visegrad Group Productivity
Keywords: Evropská unie; produktivita; produktivita práce; produktivita kapitálu; Visegrádská skupina; the European Union; productivity; labour productivity; capital indicators; the Visegrad Group