Analýza organizace výroby ve vybraném podniku se zaměřením na možnosti uplatňování procesního řízení - Václavíková, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku organizace výroby ve vybraném podniku, který se zabývá výrobou a zpracovnáním masa. Dále na uplatňování procesního řízení. V úvodu je vysvětlen pojem konkurence a její vliv na podnikové strategie. Dále jsem popsala logistické řetězce a konkurenci mezi nimi. Pomocí výrobních a ekonomických výsledků jsem zhodnotila situaci v podniku, jak se změnilo množství a cena výrobků v roce 2006 oproti roku 2005. Dále jsem popsala organizační strukturu v podniku a zároveň odpovědnosti vedoucích pracovníků. Pomocí SWOT analýzy jsem poukázala na slabé stránky, které se podnik musí snažit potlačovat pomocí silných stránek a zároveň zaručit připravenosti podniku na příležitosti a ohrožení, vyplývající z konkurence. Součástí vlastní práce je popis hlavních procesů v podniku od zpracování objednávek přes zásobování a dodavatele surovin. Konkrétní výběr a hodnocení dodavatele je znázorněn na modelovém příkladu. Dále jsem se zabývala výrobou, její organizací, plánování a řízením. V neposlední řadě také skladováním a expedicí. Posledním procesem je v organizaci distribuce. Popsala jsem české a zahraniční řetězce. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení ekonomické situace, hlavních procesů v podniku a zhodnocení dosavadní struktury řízení.
Analyse of factory management in selected company, analyse is focused on possibilities of procedural control
Keywords: Konkurence podniků; výroba a zpracování masa; konkurence logistických řetězců; procesní řízení; systém řízení jakosti; řízení procesů; řízení logistického řetězce; organizační struktura; odpovědnost pracovníků; konkurence; objednávky; zásobování; dodavatelé surovin; výroba; skladování; expedice; prodej; distribuce.; Company competition; production and processing of meat; logistical chain competition; procedural control; system of quality control; proces control; logistical string control; organizational structure; employee (worker) liability; competition; orders; supply; product (raw material) supplier; production; storage; expedition; sale; distribution.