Amenitní migrace a její formy v oblasti západních Čech - Sobíšková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce je zjištění předpokladů modelového území (západní Čechy-oblast měst Planá, Mariánské Lázně a Tachov) pro vznik a existenci jevu "amenitní migrace". Součástí tohoto zjištění bude určení hlavních důvodů, proč se amenitní migranti stěhují do této oblasti a jaké je jejich zapojení do místního života.
Amenity migration and its forms in the region of West Bohemia
Keywords: amenitní migrace; rurální oblasti; druhé bydlení; západní Čechy; Amenity migration; rural areas; second home; West Bohemia