Motolice nadčeledi Hemiuroidea v rybách a ploutvenkách na Svalbardu - Branišová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této práce bylo získat informace o diverzitě motolic nadčeledi Hemiuroidea v rybách, ploutvenkách a plžích Svalbardu, propojit jejich dospělá stádia s larválními stádii a přispět tak k poznání životních cyklů těchto motolic. Práce využívá molekulární a morfologické metody k identifikaci dospělých a larválních stádií motolic.
Trematodes of the superfamily Hemiuroidea from fishes and chaetognaths in Svalbard
Keywords: Paraziti; Motolice; Hemiuroidea; ryby; ploutvenky; Svalbard; PCR; 28S; morfologie; Parasites; Trematoda; Hemiuroidea; fish; chaetognaths; Svalbard; PCR; 28S; morphology