Komparace velikostní struktury obcí v Jihočeském kraji a Dolním Bavorsku - Žlábková, Jana (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta, 2013)
Článek se zaměřuje na vybrané indikátory dvou regionů (Jihočeský kraj a Dolní Bavorsko), které jsou si velikostně a klimaticky velmi podobné. Zároveň jsou tyto regiony součástí odlišných zemí, ale vzájemně spolu sousedí. Byly analyzovány velikosti obcí a jejich vliv na fungování. Je ukázána problematika velmi malých obcí na území regionu Jihočeský kraj.
Comparison of the size structure of communities in the South Bohemia and Lower Bavaria
Keywords: Jihočeský kraj; Dolní Bavorsko; Obce; Regionální demografie; South Bohemia; Lower Bavaria; Municipalities; Regional demographics