Lexikografická analýza hesel z tematické oblasti "zvířata" v tištěných a internetových slovnících. - Bulvová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2018)
Téma této bakalářské práce je lexikografická analýza hesel z tematické oblasti "zvířata" v tištěných a internetových slovnících. Teoretická část popisuje lexikografii jako aplikovaný úsek nauky o lexikální zásobě. Dále se zabývá produkcí tištěných i elektronických jednojazyčných španělských, dvojjazyčných česko-španělských a španělsko-českých slovníků a porovnává jejich jednotlivé typy. Cílem praktické části je porovnat výskyt a rozsah 50 hesel z předem vymezeného korpusu ve vybraném tištěném a elektronickém slovníku a poznatky ověřit v korpusovém nástroji Treq.
Lexicographical analysis of words from the thematic field "animals" in the printed and internet dictionaries.
Keywords: lexikografická analýza; slovník; heslové slovo; názvosloví zvířat; lexicographical analysis; dictionary; headword; animal nomenclature