Stravovací návyky žáků základních škola na Českobudějovicku - Borovková, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky žáků základních škol. Cílem práce je zmapovat stravovací návyky žáků základních škol na Českobudějovicku. Teoretická část je zaměřena na složky výživy a jejich podrobný popis. Dále se zabývá otázkou stravování a pitného režimu. V neposlední řadě se seznamujeme s vybranými programy podpory zdraví, které jsou v České republice pro základní školy dostupné. Praktická část se věnuje samotnému výzkumu. Pomocí dotazníku zkoumá jídelní návyky a postoje žáků. Zajímá se o jejich pravidelné stravování a pitný režim během dne. Dotazník pro vedení školy informuje o programech podpory zdraví, které jsou na školách zavedená.
Eating habits of pupils around České Budějovice
Keywords: stravování; výživa; energie; pitný režim; zdravá škola; eating; nutrition; energy; hydration; healthy school