Metafora ve francouzské sportovní terminologii - Provázková, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je popsat pojem metafora a analyzovat výskyt metafor ve francouzských sportovních novinových článcích. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. V teoretické části se věnujeme vzniku a užívání metafory. Poté se krátce zmiňujeme i o publicistickém stylu. V praktické části se zabýváme analýzou metafor a jejich určením.
Metaphor in the French Sports Terminology
Keywords: metafora; noviny; sport; tenis; metaphor; newspaper; sport; tennis