Zjištění anaerobních charakteristik na začátku přípravného období u hráčů juniorských kategorií HC Motor České Budějovice pomocí Wingate testu - Krulišová, Diana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá zjištěním anaerobních charakteristik na začátku přípravného období u hráčů juniorských kategorií HC Motor České Budějovice pomocí Wingate testu. Testováno bylo 52 hráčů ve věku 16-20 let, kteří spadají do juniorské kategorie. Hráči byli podrobeni jednorázovému testování na bicyklovém ergometru v laboratoři, kterým jsme zjistili hodnoty určující maximální anaerobní výkon, index únavy a anaerobní kapacitu. Testování předcházelo měření základních somatických rozměrů a tělesného složení každého z probandů. Po vyhodnocení všech testů byly výsledky porovnávány s odbornou literaturou a dalšími výzkumy.
Anaerobic performance at junior hockey players HC Motor Ceske Budejovice at the beginning of the preparatory period using Wingate test
Keywords: lední hokej; anaerobní testování; Wingate; juniorská kategorie; anaerobní kapacita; anaerobní výkon; index únavy; Ice hockey; Anaerobic test; Wingate; Junior category; Anaerobic capacity; Anaerobic power; Fatigue index