Analyse der sprachlichen Mittel am Beispiel der politischen Diskussion - Pastuchová, Taťána (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá jazykovými prostředky a jejich užitím v prostředí německé diskuze. Práce definuje nejen pojmy komunikace a jazykové prostředky, ale i lingvistické disciplíny morfologii a lexikologii. Důležitým pojmem práce je diskuze, její definice a při ní užité jazykové prostředky, na které se práce zaměřuje nejvíce. V praktické části jsou poté jazykové prostředky analyzovány na základě jazykových rovin uvedených lingvistických disciplín. K analýze poslouží díly dvou německých politických talkshow "maybrit illner" a "Hart aber fair". Práce je zakončena závěrečným shrnutím.
Analysis of elements of language using the example of political discussion
Keywords: komunikace; jazykové prostředky; lexikologie; morfologie; diskuze; politická talk show "maybrit illner"; politická talk show "Hart aber fair"; communication; the elements of language; morphology; lexicology; discussion; political talk; political talk show "maybrit illner"; political talk show "Hart aber fair