Domácí násilí na seniorech - Šroubová, Jitka (Česká lékařská společnost J. E. Purkyně, 2019)
Vzhledem k tomu, že dochází ke stále většímu počtu stárnoucí populace, dochází taktéž ke zvyšování počtu trestné činnosti páchané na osobách vyššího věku. Senioři se nejčastěji stávající oběťmi majetkové a násilné trestné činnosti, kdy jde zejména o případy mezigeneračního násilí a nejrůznějších podvodů. Tato trestná činnost zůstává velice často neohlášena, neboť staří lidé se za násilí na jejich osobě ze strany nejbližších, a za to, že se staly obětí různých podvodníků, většinou stydí.
Domestic violence against seniors
Keywords: Senior; trestná činnost; násilí; stáří; domácí násilí; oběť; agresor; zneužívání a týraní; senior; criminal activity; violence; old age; domestic violence; victim; aggressor; abuse and bullying