Online marketing ve vybrané společnosti - Vrtalová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem diplomové práce je online marketing ve vybrané společnosti. Konkrétně se jedná o společnost Koh-i-noor Hardtmuth a.s. se sídlem v Českých Budějovicích. Hlavním cílem této práce je charakterizovat online marketing ve vybrané společnosti a na základě vybraných analýz navrhnout zlepšení současného stavu. K dosažení tohoto cíle bylo provedeno dotazníkové šetření na území České republiky. Cílem výzkumu bylo zjistit především povědomí veřejnosti a získat ucelený přehled o marketingových aktivitách společnosti Koh-i-noor Hardtmuth v online prostředí. Nejen z těchto zjištění, ale i na základě osobních rozhovorů se členy marketingového a vývojového oddělení dané společnosti je sestaven hlavní návrh práce. Pro vyčíslení nákladů na uvedený návrh byla oslovena nezávislá IT společnost, se kterou byly provedeny individuální konzultace o možném postupu implementace a stanoven rozpočet. Následná uvedená doporučení se týkají oblastí online marketingových nástrojů, které společnost Koh-i-noor Hardtmuth v současné době využívá. V poslední části práce jsou uvedena rozšířená doporučení pro budoucí rozvoj společnosti Koh-i-noor Hardtmuth se zaměřením na nástroje komunikačního mixu pro oblasti Online Public Relations, Online Direct Marketing, Internetová podpora prodeje a Internetová online reklama.
Online marketing in the selected company
Keywords: Online marketing; online marketingová komunikace; webové stránky; segmentace; česká značka; Online marketing; online marketing communication; website; segmentation; Czech brand