Financování a účetnictví v příspěvkových organizacích zřizovaných územně samosprávným celkem - Švecová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou financování vybrané příspěvkové organizace. Jedním z dílčích cílů je analýza zdrojů financování příspěvkových organizacích v obecné rovině a ve vybrané příspěvkové organizaci. Práce se zabývá také účetnictvím a analýzou účetní závěrky. Byla provedena horizontální analýza rozvahy a vertikální analýza výkazu zisku a ztráty vybrané příspěvkové organizace.
finance and accounting in a contributory organizations established by the territorial government unit
Keywords: příspěvková organizace; zdroje financování; příspěvek; náklady; výnosy; zisk; ztráta; účetnictví; finanční analýza; allowance organization; financing sources; allowance; cost; revenues; profit; loss; accounting; financial analysis