Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku - Kašpar, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku ? STAKOPLAST CZ, spol. s r.o., výrobce platových oken a dveří na českém trhu. Na základě analýzy vnitřního a vnějšího prostředí a SWOT analýzy byla posuzována pozice firmy na trhu v daném regionu, byly stanoveny silné a slabé stránky. Firma musí sledovat své zakázky i konkurenty. Orientace na zákazníky i konkurenty musí být v rovnováze. Firma průběžně vyhodnocuje svoji konkurenceschopnost, analyzuje své konkurenty a využívá takových strategií a konkurenčních výhod, která jí pomáhají upevnit její postavení na trhu v daném odvětví. Výsledky analýz jsou klíčové pro úspěšnost firmy na trhu. Z toho vyplývají i stanovené cíle, kterých chce firma dosáhnout. Jde o trvalé zlepšování ve všech oblastech ? plnění požadavků zákazníků, zvyšování odborné způsobilosti kolektivu zaměstnanců, neustálé zlepšování efektivnosti a účinnosti celého systému řízení a organizace výroby.
Analysis of the competitiveness of selected company
Keywords: Konkurenceschopnost; SWOT analýza; Porterův model; marketing; strategie.; Competitiveness; SWOT analysis; Porter´s model; marketing; strategy.