Analýza rukopisného souboru exempel (1681) Konstantina Fridricha Levého - Anderlová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je komparace unikátně dochovaného rukopisného souboru osmdesáti dvou českých exempel z roku 1681, sepsaných zlatokorunským cisterciá-kem Konstantinem Fridrichem Levým, a jejich tištěné předlohy Vejklad prostý na nej-světější modlitbu Kristem Pánem vydanou Otčenáš (1605) Šimona Lomnického z Budče. Součástí práce je též pořízení tematického soupisu Levého exempel a transli-terovaný přepis prvních padesáti exempel Levého rukopisu.
The analysis of a manuscript (1681) written by Constantinus Fridericus Lewy
Keywords: Konstantin Levý; exempla; Šimon Lomnický z Budče; Vejklad prostý na nejsvětější modlitbu Kristem Pánem vydanou Otčenáš; komparace; rukopis; Konstantin Levý; exempla; Šimon Lomnický z Budče; Vejklad prostý na nejsvětější modlitbu Kristem Pánem vydanou Otčenáš; comparison; manuscript