Masivní streaming v prostředí českého internetu - Vojta, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Streaming je technologie šíření audiovizuálního obsahu po internetu. Se streamováním se setkáváme v současnosti stále častěji, například v podobě vysílání různých rozhlasových a televizních stanic po Internetu. A právě streaming v prostředí českého internetu bude hlavním tématem práce. V první, teoretické části bude popsána technologie streamingu. V druhé části bude provedena analýzu použitého hardwarového a softwarového vybavení (platformy Adobe, Windows Media, Real Media).
Mass streaming in Czech Republic
Keywords: Streaming; živé vysílání; komprese; video na žádost; unicast; multicast; broadcast; drm; Flash; formát; kodek; Real; Microsoft; Streaming; Live broadcasting; compressed; on-demand; unicast; multicast; broadcast; drm; Flash; formatcodec; Real; Microsoft