Geocaching jako volnočasová aktivita pro rodiče a děti předškolního věku - Jezdinská, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce popisuje geocaching jako způsob aktivního využití volného času rodičů s dětmi předškolního věku. Teoretická část práce se zabývá definicí volného času, volnočasovými aktivitami dětí předškolního věku a možnými riziky pasivního trávení volného času. Dále bude pojednávat o možnosti využití geocachingu v rámci environmentální výchovy v MŠ a o geocachingu jako o volnočasové aktivitě pro rodiče a děti předškolního věku. V praktické části této bakalářské práce se dotazuji rodičů, kolik času a jakým způsobem tráví s dětmi volný čas, zda celosvětovou hru geocaching znají či dokonce hrají. Nedílnou součástí je založení tematické cache pro předškolní děti a jejich rodiče a v neposlední řadě i tuto hru prakticky uvádím do výuky v mateřské škole Preslova v Českých Budějovicích.
Geocaching as a Leisure Time Activity for Parents and Their Preschool-Aged Children
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; geocaching; cache; keš/keška; environmentální výchova; free time; free-time activities; geocaching; geocache; cache; environmental education