Porovnání sklízecích řezaček JOHN DEERE 7800 Pro Drive a JOHN DEERE 7300 při sklizni senáže a kukuřice na siláž - Adamec, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci jsou zpracovávány informace a pojmy související s linkou na zpracování píce. Literární přehled je zaměřen na charakteristiku základních pícnin a charakteristiku sklízecích řezaček. V metodice je uveden postup měření a porovnávání daných sklízecích řezaček John Deere 7800 a John Deere 7300. Výsledky práce obsahují naměřené a vypočítané údaje, které byly získány v roce 2015. Sklízecí řezačky jsou porovnány v oblasti kvality řezání píce a drcení zrn, dle výkonnosti a spotřeby pohonných hmot. V práci jsou uvedeny i náklady spojené s provozem sklízecích řezaček.
The comparison of forage harvesters JOHN DEERE 7800 Pro Drive and JOHN DEERE 7300 during harvest of silage and corn silage
Keywords: Sklízecí řezačka; linka na sklizeň pícnin; silážování; senážování; kukuřice; travní porost.; Forage harvesters; line of hay and forage; silage; haylage; corn; grass.