Spolupráce státní správy a samosprávy s neziskovými organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží ve volném čase na Táborsku - Sládková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem mé bakalářské práce je ,,Spolupráce státní správy a samosprávy s neziskovými organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží ve volném čase na Táborsku''. V teoretické části jsem se zaměřila na objasnění pojmů jako je státní správa, samospráva, neziskové organizace a ostatní související informace. V praktické části práce se věnuji popisu cílů práce, metod výzkumu a vlastních výsledků. Cílem výzkumu bylo vytvořit přehled o současné spolupráci státní správy a samosprávy s neziskovými organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží ve volném čase na Táborsku. Zjistit vzájemná očekávání státní správy a samosprávy a neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží ve volném čase na Táborsku a navrhnout další možné způsoby vzájemné spolupráce státní správy a samosprávy s neziskovými organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží ve volném čase na Táborsku. Pro realizaci výzkumné části jsem zvolila kvalitativní typ výzkumu, metodu dotazování, techniku polořízený rozhovor. Výsledky výzkumu ukázaly, že způsoby spolupráce, mezi orgány státní správy a samosprávy a neziskovými organizacemi pracujícími s dětmi a mládeží ve volném čase na Táborsku, jsou různé, zejména však finanční povahy.
Cooperation of the public administration and the self administration with non-profit organizations working with children and youth in their free time in the Tábor region
Keywords: nezisková organizace pracující s dětmi a mládeží; samospráva; státní správa; veřejná správa; volný čas; non-profit organizations working with children and yout; self administration; state organization; public administration; free time