Přestupky ve světle nové legislativy - Příplata, Milan (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem této práce je popsat novou právní úpravu týkající se přestupků, a následně porovnat novou a starou právní legislativu. Tedy s ohledem na zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, a na zákon č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích. Jedním z hlavních bodů je zaměření se na nová zlepšení v nových zákonech. Hlavním zdrojem informací je kvantitativní výzkum využívající výzkumnou metodu dotazníku. Mezi respondenty patří zaměstnanci příslušných správních orgánů zabývající se touto problematikou. Dalším zdrojem informací je řízený rozhovor s předsedou přestupkové komise. Pro lepší představu jsou výsledky výzkumu zobrazeny v tabulkách a grafech.
Offenses in the Light of New Legislation
Keywords: Zákon č. 250/2016 Sb.; od odpovědnosti za přestupky a řízení o nich; Zákon č. 251/2016 Sb.; o některých přestupcích; Přestupkové řízení; Odpovědnost osob za přestupky; Trestání pachatelů; Act. No. 250/2016 Coll.; 'the Act on Liability for Misdemeanours and Proceedings on Them'; Act. No. 251/2016 Coll.; 'the Act on Certain Misdemeanours'; - Misdemeanour proceedings; Liability of persons for offenses; Punishment of offenders