Využití Kanban v logistice v podniku - Bostl, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá implementací a využitím plánovacího systému Kanban jako součásti procesu Just in Time ve štíhlé výrobě. V práci jsou uvedeny teoretické základy systému Kanban, který je založen na tažných mechanismech v dodavatelském řetězci. Tato studie se zaměřuje na zakázky, nákup, inventarizaci, výrobní a skladové procesy a jejich logistickou problematiku pro materiálové a informační toky ve vybrané společnosti. Práce ukazuje systém Kanban, jak systém který maximalizuje produktivitu snížením zásob a zmenšení skladovací plochy.
Use of Kanban in logistics in company
Keywords: Kanban; štíhlá výroba; Just in Time; plánování; Kanban; lean manufacturing; Just in Time; scheduling