KOMPLEXNOST SLUŽEB KRIZOVÉ POMOCI V OKRESE ČESKÉ BUDĚJOVICE A POTŘEBNOST DOSTUPNOSTI VŠECH FOREM KRIZOVÉ POMOCI V JIHOČESKÉM KRAJI - Čechová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá službami krizové pomoci na území Jihočeského kraje a okresu České Budějovice. Teoretická část popisuje služby jako takové, jak jsou definovány odbornou literaturou a příslušnou legislativou. Dále práce mapuje služby krizové pomoci v jednotlivých krajích České republiky a v rámci Jihočeského kraje i dle jednotlivých okresů, zohledněny jsou všechny formy poskytování služby krizové pomoci. Pro území Jihočeského kraje a obce s rozšířenou působností České Budějovice popisuje komunitní plány sociálních služeb těchto lokalit ve vztahu ke službám krizové pomoci. Praktická část prostřednictvím výzkumného šetření mapuje názory sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách v Jihočeském kraji a zvlášť v okrese České Budějovice. Zjišťuje jejich vnímání dostupnosti a potřebnosti služeb krizové pomoci a soulad těchto zjištění s komunitními plány uvedených lokalit.
System of centres for people in need in area of ČB and availability of these sorts of service in South Bohemia
Keywords: sociální práce; sociální služby; komunitní plánování; plánování sociálních služeb; krizová pomoc; krize; krizové centrum; formy krizové pomoci; social works; welfare services; planing of welfare; welfare management; crisis; centers for people in need; help