Návrh systému přírodě blízkých protierozních a protipovodňových opatření v procesu pozemkových úprav. - Kučmerčík, Radek (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na rozbor problematiky vodní eroze a povodní vznikajících z přívalových srážek v území. Představuje systém protierozních a protipovodňových opatření, která lze navrhnout v procesu komplexních pozemkových úprav. V práci je také popsána a zhodnocena Komplexní pozemková úprava v k.ú. Milenov (okr. Přerov) z hlediska protierozní a protipovodňové ochrany.
The suggestion of nature close system of erosion-protection and flood-protection in the process of land consolidation.
Keywords: vodní eroze; komplexní pozemkové úpravy; protierozní; protipovodňová; water erosion; land consolidation; erosion-protection; flood-protection