Posouzení stylu a metod manažerské práce ve vybraných podnikatelských subjektech - Vališík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce na téma ''styly a metody řízení ve vybraných podnikatelských subjektech'' je srovnání manažerské práce dvou konkrétních manažerů na stejné pozici v různých společnostech. Těmito společnosti jsou: Fincentrum, a.s. a Partners, a.s. Společnosti se zabývají finančním poradenstvím. Druhým dílčím cílem této práce je rámcové srovnání obou firem jako celků. Obě firmy jsou velkými rivaly. Jejich počínání si na trhu je odrazem manažerské práce vrcholných představitelů obou celků. Předmětem zkoumání je kariérový plán obou firem. Jeho detailní srovnání s druhou firmou a rozhodnutí, která ze společností poskytuje lepší finanční podmínky pro své poradce. Výsledkem srovnání stylů řízení je rozhodnutí, který z manažerů uplatňuje efektivnější metody řízení na své podřízené a potvrzení hypotézy: ''Demokratický způsob řízení je efektivnější''. Dále je z učiněného srovnání a analýzy kariérových plánů firem zřejmé, že firma Fincentrum, a.s. poskytuje poradcům lepší finanční podmínky než spol. Partners, a.s. Tím je potvrzena druhá stanovená hypotéza.
Business methods and styles in selected companies
Keywords: Multi-level marketing; manažer nižšího stupně; kariérový plán; bankovní jednotky; brutto body.; Multi-level marketing; low order manager; career plan; bank units; gross spots.