Metody popisu dominanční hierarchie u zvířat: hodnocení postavení jedinců - Stehlíková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá metodami popisu dominanční hierarchie u zvířat. Zaměřila jsem se na metody sběru dat pro popis dominanční hierarchie a behaviorální projevy, na základě kterých je dominanční hierarchie hodnocena. Hlavním cílem této práce review o metodách sestavování dominanční hierarchie - sociometrické tabulky, dominanční indexy, metoda, Elo-rating, atd.
Describing the dominance hierarchy in animals: rating of individuals.
Keywords: dominanční hierarchie; dominanční indexy; sociometrické tabulky; agonistické projevy; pořadí jedinců; dominance indices; dominance hierarchy; Elo-rating; matrix; Clutton-Brock index; linearity; ranking